петък, 12 август 2011 г.

Френска мидена супа

Днес ще правя  една наистина страхотна френска супа, та ми се ще да споделя рецептата с вас. Необходимите продукти са: Цели миди с черупките, три-четири филенца бяла риба, бяло вино - примерно Мускат О`тонел - около 200мл, зехтин, малко масълце, черен пипер, бахарче, дафинов лист, сол. Хубаво измивате няколко пъти мидите, след което ги слагате цели в подходяща тенджурка с всичко гореизброено, като може да се добави и малко водичка, а най-отгоре филетата рибка. Варите двадесетина минути. За любителите на по-екстремния вкус може леко да се подлюти - става супер. Така сварена чорбата е невероятно вкусна. Мидите, естествено, се ядат направо с черупките, но ако желаете може да се пробвате първо да ги чистите.

п.п. по възможност се консумира по двойки - кавалерът разтваря мидите, дамата ги хапва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар